Elindult a Flickr fotó megosztó oldalon a contrailspotting.com csoport. Ide várjuk a jól sikerült áthaladós fotóitokat.

Szerző Téma: Budapest-Varsó-Poznan 2010.01.31.  (Megtekintve 1999 alkalommal)

Nem elérhető chucky80

Budapest-Varsó-Poznan 2010.01.31.
« Dátum: 2010. Február 05. - 21:36:29 »
Jómagam is beszállok egy beszámolóval, de sajnos fotók nélkül, mivel éjszaka volt és borult idő.
Szóval életem első repülése volt ez. Munkaügyben kellett Poznanba repülnöm, de mivel közvetlen járat nincs, igy Varsón keresztül oldottuk meg egy átszállással.
Ferihegyre a kijutás kalandos volt, ugyanis egy nappal a lezárás utánra esett az utazás. Nagyon csúszós volt az út, főleg a 4-es. Találkoztunk is egy-két árokban figyelő autóval.
A becsekkolás problémamentesen zajlott, a beszállásra egyből az utolsó felszólitás hivta fel a figyelmünket, majd kivitt a kisbusz a LOT ERJ-170-eséhez.
Nagyon gyorsan és hirtelen felszálltunk s a felhők felett előbukkant a telihold.
A gépen csokis ostyát, egy szendvicset, folyadékot, plusz kávét, teát szolgáltak fel.
Röpke 1 órás út után puhán landoltunk Varsóban 21 órakor. Első pillantásra kihalt volt a reptér, akár a Langolierek c. filmben. :) Majd egy két labirintuson és ajtón átjutva megérkeztünk a tranzit váróba. A csatlakozás 22.50-kor indult egy Alenia ATR72-202 személyében, EuroLOT szinekben. Ez borzasztó hangos gép. A pilótát nem is lehetett hallani, hiába mondta a magáét. Ezen a már korábbról megismert csokis ostya és egy kis ital járt az utazóközönségnek. Talán a távolság rövidsége miatt nem emelkedtünk túl magasra, s egy óra repülőút után landoltunk Poznanban.
Röviden ennyi. Visszaút holnap azaz feb 6. 17 óra Poznan-Munchen-Budapest. Érkezés 21 óra.

Majd arról is irok pár sort.

« Utoljára szerkesztve: 2010. Február 05. - 22:49:54 írta chucky80 »

Nem elérhető Gabor

Re: Budapest-Varsó-Poznan 2010.01.31.
« Válasz #1 Dátum: 2010. Február 06. - 10:37:31 »
Szuper! Jo utat hazafele!

Nem elérhető chucky80

Re: Budapest-Varsó-Poznan 2010.01.31. és a visszaút (POZ-MUN-BUD)
« Válasz #2 Dátum: 2010. Február 07. - 01:06:42 »
Jöjjön hát a visszaút. Nem nyitok neki új topikot helytakarékosság végett.
Sajnos ismét képek nélkül, illetve párat kattingattam Münchenben, de nem igazán sikerültek.

Poznanban átverekedtük magunkat a lengyel határőrök sorfalán, bár kolléganőm lányos zavarában a kézipoggyászba tette az ajándéknak szánt bort, úgyhogy most valószínűleg az egyik határőrnek okoz ez kellemes szombat estét. ;D
Picit késve ugyan, de elindultunk a  Lufthansa Regional Dash 8 400-asával. A felhők fölé emelkedve még volt szerencsénk látni a naplemente utózöngéjét. Sajnos fényképezni nem sikerült, mivel az ellenkező oldalon ültem, s a biztonsági övet extrém soká lehetett csak kikapcsolni. Szóval mire átpattantam az üres székbe, már elmúlt a hatás, s a kép sem sikerült. Ilyen az egyszeri utazó szerencséje:-)
Lufiéknál már választhattunk sonkás és sajtos szendvics között+az elmaradhatatlan csoki, s a szokásos italok. Szépen landoltunk Munchenben, ahol szakadó eső fogadott. Nekem, aki sosem jártam még ennyire testközelben ilyen nagy nemzetközi reptéren, még a szám is tátva maradt. A dokkolóknál egy tucat A340-es...bámulatos. Természetesen ezeket sem sikerült lefotóznom. :-\ Végigsétálva és megszemlálve a duty free üzletek kínálatát, szinte észre sem vettük, hogy elszaladt az idő, s lehet beszállni a Budapestre induló gépbe. Előzetesen azért csekkoltam, hogy milyen gép lesz a szerencsés. Egy CRJ 900-as szintén a Lufthansa Regional kötelékéből. 3 politikus és egy francia diákcsoport szinte teljesen megtöltötte a gépet. Ennek tiszteletére a német-angol-magyar mellett bejátszottak egy francia nyelvű ismertetőt is, melyet a diákok tapssal fogadtak. Kaja, pia ugyanaz, mint az előző járművön. A kapitány hölgy volt, végig szépen repültünk, bár leszálláskor volt némi turbulencia. Picit meg is billent a gép, de végül simán landoltunk.
Itthon szakadó hó fogadott, a gurulóutakat is vékony hóréteg fedte, meg is csúsztunk 3-szor mikor fékezett a gurulás közben.

Ez volt tehát az első két repülős élményem, melyekre szívesen fogok visszaemlékezni, s már alig várom, hogy újra fenn csócsüljek valamelyik vasmadáron. ;)

Nem elérhető sziporka

Re: Budapest-Varsó-Poznan 2010.01.31.
« Válasz #3 Dátum: 2010. Február 09. - 11:06:06 »
Köszi a beszámolót, remélem, még sokat fogsz repülni! ;)