Contrailspotting.com

Virtuális radarok - Nyílt Fórum => Virtuális radarok az interneten => A témát indította: kobold75 - 2010. Február 12. - 18:55:46

Cím: Új SBS projekt
Írta: kobold75 - 2010. Február 12. - 18:55:46
Magyarország dél-keleti részének SBS-1Er virtuális radarral történő lefedése
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: PapaZulu - 2010. Február 12. - 18:58:47
Mármint új SBS készüléket szeretnél beszerezni?
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: sziszka1 - 2010. Február 12. - 19:00:21
Sziasztok

Egy felhívással fordulok hozzátok, hogy szeretnék venni egy SBS-1Er virtuális radar készüléket, amelynek az adatait a piopawlu-n szeretném veletek megosztani! A készülék jelenlegi áron kb 160.000 Ft (582 EUR)! Ehhez szeretnék még egy GP-1090 antennát 22.500 Ft (83 EUR) plusz egy 10 méteres ECOFLEX 10 kábel, készre szerelve 13.500 Ft (50 EUR)! Így a készülék tökéletes átfedésben lenne az LHPB és az LHBP2 készülék által lefedett területtel, kiegészül Magyarország keleti légterével (Előzetes számításaim szerint teljes Magyarország lefedése elérhető!), ezenkívül Szerbia északi valamint Románia nyugati részét is lefedi!
 Ez összesen mintegy 200.000 Ft, szállítási költséggel!
Nekem júniusig kb 130.000 Ft fog erre a célra összegyűlni! A fennmaradó részhez szeretném a hozzájárulásotokat kérni!
Egyenlőre informális jelleggel jelezzétek, hogy részt kívántok-e vállalni a

„Magyarország dél-keleti részének SBS-1Er virtuális radarral történő lefedése”

projektben!

Adatok a http://www.wimo.de/framesetp_e.html honlapról származnak!  (http://www.wimo.de/framesetp_e.html honlapról származnak!)

Elhelyezés: Makó, A üzemeltetést vállalom!

A projekt megvalósulási ideje: 2010. augusztus-szeptember

sziszka1

U.I.: köszönöm Koboldnak a topic létrehozást
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Vimi1973 - 2010. Február 13. - 10:21:45
Sziasztok,

Arra gondoltam, hogy semmiképpen nem akarom befolyásolni az ötletet, és ha úgy alakul szívesen áldozok is rá, mert minél több készülék van annál stabilabb az üzem, de az LHBP radarnál minden eszköz meg van már a komolyabb antenna felszereléséhez, ( ami reményeink szerint segít a most leárnyékolt országrész elérésére is ) csak a tavaszt kell megvárni az installációhoz.

Szóval ha nem üti időben egymást a két "projekt" akkor lehet, hogy érdemes lenni megvárni az eredményt, de hangsúlyozom, hogy ettől függetlenül, szívesen támogatnám az ügyet is..

Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: sziszka1 - 2010. Február 13. - 16:51:05
Sziasztok,

minden eszköz meg van már a komolyabb antenna felszereléséhez, ( ami reményeink szerint segít a most leárnyékolt országrész elérésére is ) csak a tavaszt kell megvárni az installációhoz.


a tavaszra és a jó időre már lassan 1 éve várnak az illetékesek!
A "saját" weboldal pedig még mindig sehol!

Egyébként köszönöm a támogatást!
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: 1fiu79 - 2010. Február 13. - 17:19:49
Ha én szeretnék venni egy radart és csak a 70%-a van meg ft-ban,azért nem kérném a többieket,hogy dobják össze nekem.Ha megvan a pénzem megveszem ,és ha jónak látom megosztom a többiekkel.Ha a többiekkel való megosztásban  felmerülnek egyéb költségek ,akkor kérném,hogy dobják össze a fenntartási költégeket (weboldal,szerver...akármi)
Én nem álltam még be a fenntartási költségek befizető ablakába,de egyszer eljön az én időm is.Nem látom,hogy mikor,de Miskolc környékére tervezek majd egyet.Ha eljön az idő megkeresem az illetékeseket.Ha többen dobjuk össze a pénzt,akkor az "mindenkié",bárki igényt tarthat bármire a készülékkel kapcsolatban.

Nem vitának szánom,bocsánat előre is ha megbántok valakit,nyugodtan megkövezhettek...csak feltételes módban a saját véleményem írtam le.
Lehet én látok homályosan.
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: sziszka1 - 2010. Február 13. - 17:35:22
nem azt kértem, hogy dobják össze nekem a maradék részt, de mivel az LHBP radar is "így született meg", ezért bátorkodtam ehhez az eszközhöz fordulni! természetesen ha senki sem áldoz rá, akkor a megvalósulási idő kicsit kitolodik, míg összejön a fennmardó rész!
természetesen ekkor is megosztásra kerül valahogyan! és amint elkészül a saját felület ..... de ez még a jövő és elhatározás kérdése!
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: 1fiu79 - 2010. Február 13. - 17:47:26
"Egyébként köszönöm a támogatást"

Ez a mondat amolyan sértődést rejtett magában.

Ha már született egy LHBP az itteniek segítségével,akkor foglalkozzunk azzal.Tuningoljuk,ápoljuk.Ha jó tudom az antenna már egy jó ideje készen áll a felszerelésre,csak elég vacak feljutni oda.A szomszéd :) tud mesélni erről.

"a tavaszra és a jó időre már lassan 1 éve várnak az illetékesek!"

Ez a mondat pedig a türelmetlenség. :) Igazából örüljünk annak is,hogy ez megvan legalább.

Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: sziszka1 - 2010. Február 13. - 18:50:52
"Egyébként köszönöm a támogatást"

Ez a mondat amolyan sértődést rejtett magában.

"a tavaszra és a jó időre már lassan 1 éve várnak az illetékesek!"

Ez a mondat pedig a türelmetlenség. :) Igazából örüljünk annak is,hogy ez megvan legalább.


1, Viminek köszöntem meg! lásd a hozzászólását!
2, örülök, hogy megvan! és az elmúlt időszakban türelmesen vártam, vártunk ( név nélkül is tudja, kire gondolok)! egyébként, ha jól tudom tavaly nyár eleje megvan az antenna, azóta ha nagyon akarták volna, kicserélhették volna nyugodtan... de úgy látom értelmetlen, bármit is mondani.....
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: 1fiu79 - 2010. Február 13. - 19:10:07
Nem értelmetlen mondani bármit is. :)  Azért van,hogy megbeszéljük.Abból a két mondatból "ugrott" ki belőlem a kisördög :)
Ha meglesz a készülék biztos vagyok benne,hogy itt mindenki segíteni fog ahogy tőle telik.
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: sziszka1 - 2010. Február 13. - 19:40:12
Nem értelmetlen mondani bármit is. :)  Azért van,hogy megbeszéljük.Abból a két mondatból "ugrott" ki belőlem a kisördög :)
Ha meglesz a készülék biztos vagyok benne,hogy itt mindenki segíteni fog ahogy tőle telik.


egy-két ember már szóbeli támogatásáról biztosított!
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: 1fiu79 - 2010. Február 13. - 19:43:08
Eligazítottak itt,hogy hogyan is indult a dolog.Akkor még nem voltam ide reggelve.Olvasgattam.Sorba állok én is :)
De K. Mo benne legyen :)
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Vimi1973 - 2010. Február 14. - 09:16:48
"a tavaszra és a jó időre már lassan 1 éve várnak az illetékesek!"   Türelem antennát terem  8)
"A "saját" weboldal pedig még mindig sehol!"  Lásd fent  8)
és az elmúlt időszakban türelmesen vártam, vártunk ( név nélkül is tudja, kire gondolok)! egyébként, ha jól tudom tavaly nyár eleje megvan az antenna, azóta ha nagyon akarták volna, kicserélhették volna nyugodtan.

Azért, azt szeretném hozzátenni, hogy mindenki a saját szabadidejét maga osztja be, és én sem kértem számon aki ígéretet tett, hogy elkészíti a web oldalt, vagy beszáll a költségekbe, etc, mert ez szerintem magánügy, és nem vezet sehova. Van egy mondás a hegymászok között, hogy nem az a legnagyobb öröm, amikor fenn állsz a csúcson, hanem maga a hegyre vezető út.

Valóban, még nem készült el az oldal, és az antenna sincs felszerelve, de nem sokan kerestek meg, hogy neki ez az ötlete, vagy így vagy úgy tudna segíteni, de nem is kell, mert én a saját tempómban szeretek menni, ahogy időm engedi. Aki azt ígérte, hogy megcsinálja az oldalt, nem tudott nekikezdeni, de én sem kérhettem számon rajta, mert így is sokat segít, hiszen nála fut az alkalmazás, náluk van kütyü, ha elakad ő indítja újra, sorolhatnám, ez mondanom se kell mekkora segítség...

A kritikát a részedről elfogadom, de a "vártunk" egy kicsit bántó, mert ahonnan jön a kritika, csak te részedről jogos, és úgy tudod is, hogy miért....

Szóval összefoglalva, a dolgok haladnak a maguk útján, de időt kérünk, kérek, és ha valakinek ez kevés, vagy lassú akkor biztos jobban tudja csinálni, én drukkolok neki, és bármikor szívesen segítek neki, ha időm engedi..

Térjünk vissza ezekre az ügyekre, mondjuk egy hónap múlva.. ;) Ha addig kitart a türelem. KöszönömCím: Re: Új SBS projekt
Írta: Vimi1973 - 2010. Február 14. - 09:34:11
Már ne haragudj, de rád is vonatkozik az a rész, hogy tőled kikérek magamnak bármilyen kritikai megjegyzést...

Ha a sorok között nem megy...
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: PapaZulu - 2010. Február 14. - 09:35:23
Én is akartam írni ide, de aztán nem tettem. Inkább - gondoltam - nem konfrontálódom ebben az ügyben (is), és nem reagálok a lent leírtakra. :-\
De irigylem Vimi a türelmedet, higgadtságod...

Szerintem is az a kulcs momentum, ill. s kulcs kérdés, hogy a türelmetlenkedők közül hányan mentek oda hozzád, hogy segítenek beszerezni az antenna felszereléséhez szükséges kiegészítő anyagokat. Hányan ajánlották fel, hogy felmennek a hegyre segíteni a szerelésben? Hányan ajánlották fel, hogy segítenek megoldani a saját felület problémáját?

Szóval lehet károgni, de előtte gondolkodni kellene...
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: PapaZulu - 2010. Február 14. - 09:36:51
Mondá Pató Pál úr.Hely rá érünk arra még.Türelem határtalan.

Próbálj már meg gondolkodni!!! Bár tudom 80-as IQ-val ez nem lehet könnyű!!!

Update: bocs mindenkitől, nálam eddig tartott a türelem... :-[
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: sziszka1 - 2010. Február 14. - 10:08:47
a türelmem majdhogy nem határtalan! Semmilyen számon kérés nem volt és nem is lesz! Nekem úgy tünt, nagyon bealudt ez az ügy!
PZ: ha jól emlékszem, amikor összedobtuk a radarra a pénzt, sokan ajánlották fel a segítségüket.... ha meg esetleg kérdeztünk az üggyel kapcsolatban hangos zúgolódás támadt, hogy miért nem vagyunk türelemmel?! pedig szimpla kérdés volt.

A kezdő témától alaposan elkanyarodtunk, ha tudom milyen irányba megy, akkor hallgatok az egészről.
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Vimi1973 - 2010. Február 14. - 10:17:09
"ha meg esetleg kérdeztünk az üggyel kapcsolatban hangos zúgolódás támadt, hogy miért nem vagyunk türelemmel?"

És azóta is müxik LHBP... :)

Még egyszer :

Tőled, és még asszem 8 embertől szívesen várok kritikát, kérdéseket bármikor, de a "többiek"-től nem nagyon viselem el, még a "viccet" sem.

Ha megkeresel, akkor szívesen elmondom, hogy áll az ügy.

És továbbra is áll a dolog ha lesz LHBP3  :) akkor szívesen hozzájárulok PONT
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: PapaZulu - 2010. Február 14. - 10:37:17
ha meg esetleg kérdeztünk az üggyel kapcsolatban

Mivel nem személyesen beszélünk a témáról, - hanem csak abból lehet kiindulni amit leírsz - nekem (és úgy tűnik nem csak nekem) számonkérésnek tűnt a dolog, és nem kérdésnek.
Természetesen mindenről lehet beszélni, de ha a konkrét ügyek érdekelnek az LHBP-vel kapcsolatban, fordulj Vimihez - ahogy javasolta.
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: PapaZulu - 2010. Február 14. - 10:38:18
Még viccelni se lehet.

Biztos nem értem a viccet... Főleg az előzmények után.
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Lacus - 2010. Február 14. - 11:26:14
Nem azért,de ezzel az erővel mindenki vehet magának egy SBS-t és mindegyikhez lehet hozzájárulni X forinttal.A vége az lesz,hogy 50db SBS van ebben a picsányi országban és mindegyik hozzájárulásnak az a vége,hogy ott tartasz mintha kajakra megvetted volna a sajátodat.Az elsőt "összehoztuk",Imiék beüzemelték,üzemelik,fenntartják.Az hogy még várni kell arra,hogy nincs 100%-os lefedettség,na bumm!Aki tudott várni idáig,az tud még tovább is.Személy szerint 34 évet vártam arra,hogy láthassam az "összes" gépet az ország felett.Imiéknek köszönhetem,hogy ez összejött.Pár hónap és látni fogod a Makót kerülgető gépeket is.Nehéz kivárni?Ha meg látni fogod,akkor meg mi a picsának kell még egy radar?Tutira menjél,hogy azt látod-e amit látsz?Várd meg a tavaszt és ha Imiék megoldják a dolgot meglátjuk mi az eredmény.Ha még mindíg nem látszik DK Mo.,akkor lehet projektelni.
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: im65 - 2010. Február 14. - 12:54:16
A flightradar24 megjelenésével (nekem újdonság, csak a héten fedeztem fel egy itteni link alapján) egész héten kavarog bennem a hogyan tovább kérdése. Az itt kialakult polémia csak tovább erősítette bennem a bizonytalanságot.

Következzen egy "hangos gondolkodás", nagyon kérek mindenkit, ennek tekintse:

Olyan másfél éve jelent meg a piopawlu, aminek kapcsán egy lelkes kis csoport összedobta egy radar árát, amely 2 átmeneti „otthon” után egy nagyon szerencsés helyre költözhetett. Bekapcsolódott német barátunk is Dunaföldvárról, így egy elég jó lefedettséget kapott az ország a keleti végek kivételével. Felvetődött azonnal egy saját oldal létrehozásának gondolata, amely azóta sem valósult meg (szerintem szerencsére, hogy miért mondom ezt, később kiderül).

Ez a másfél év, mint a számítástechnikában, internetben , radar ügyben is sok változást hozott:
-   radarvirtuel megjelenése,
-   flightradar24 megjelenése,
-   piopawlu fejlesztése,
-   a zártkörű PlanePlotter megjelenése (ennek is vannak magyar tagjai, van akit ismerek közülük, abban is biztos vagyok, hogy van közük a NET2-höz), ők az elmondások alapján háromszögeléssel a pozíció adatot nem sugárzó gépeket is meg tudják jeleníteni.

Újabb magyarországi rdarok léptek be:
-   LHBP1
-   NET2

Elsősorban a NET2 működése nagyban javította a DK-i lefedettséget, de még nem oldotta meg a K-it.

Miben látom én a jövőt:

Radar oldalról kellene még 3db-ot telepíteni, egyet a Dél-Alföldön (ez lehet akár Makón is  :) ), egyet Kelet-Magyarországon, egyet pedig valahol a Kis-Alföldön. E 3 radarnak kettős hatása lenne:
-   teljessé válna az ország lefedettsége,
-   olyan tartalék épülne be, ami 1 radar kiesése esetén nem okozna fehér foltot (gondoljatok arra, milyen hiánybetegségünk van, mikor áll az LHBP).

Felület oldalról nem hiszek a saját felületben. Miért:
-   amennyiben csak a saját adatokat jeleníti meg, akkor sokkal kevesebbet látunk, mint a társoldalakon,
-   amennyiben több adatot akarunk látni, „kuncsoroghatunk” adatokért mástól (vagy megosztják velünk vagy nem) vagy lophatjuk az adatokat,
-   látva a fejlődést egy színvonalas felület létrehozása nem kis feladat. Egy kezdetleges megoldást nem hiszem, hogy bárki szívesen nézne, amikor láthat olyat, ahol egy kattintásra megjelennek az adott gép adatai, útvonala, de még a fényképe is.

Tehát ezen a területen is az összefogásban látom a lehetőséget, csatlakozni egy már működő oldalhoz, annak a továbbfejlesztésében részt venni. Hogy melyikhez: nem tudom. Az általam  most ismerteknél mindegyiknél látok olyan megoldást, ami a másiknál nincs. Az információ morzsák a piopawlu fejlesztéséről jó irányt mutatnak, jó megoldás lehet.

Összefoglalva: amennyiben találunk megfelelő helyen üzemeltetőt, közösen be kellene ruháznunk további készülékekre és megint csak a biztonságra törekedve megosztani az adatokat akár több, jól üzemelő oldallal.

Mielőtt feltenné valaki a kérdést, hogy miért nem veszek készüléket, válaszolok: bármely pillanatban megtehetném, de nem teszem:
-   olyan helyen lakok Budapesten, ahonnan a kilátás 0,
-   ahol 3 hetente megfordulok, nagyon jó hely, de innen a folyamatos üzemelést nem tudom megoldani,
-   így számomra sokkal többet ér egy országos lefedettségbe beszállni és utána netről bárhonnan tökéletesen látni a forgalmat.


Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: sziszka1 - 2010. Február 14. - 15:41:46
im65: köszönöm a szakszerű és korrekt hozzászólást!
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: joey8507262 - 2010. Február 14. - 22:04:12

-   a zártkörű PlanePlotter megjelenése (ennek is vannak magyar tagjai, van akit ismerek közülük, abban is biztos vagyok, hogy van közük a NET2-höz), ők az elmondások alapján háromszögeléssel a pozíció adatot nem sugárzó gépeket is meg tudják jeleníteni.


Üdvözlet!

Nem kapcsolódik a szorosan a témához, de szeretnék én is hozzászólni(tisztázni egy-két dolgot).

-A NET2 valójában egy kb. 15-20 fős csapat, akik egy új szoftvert tesztelnek, amit Piotr(piopawlu) fejleszt(és van magyar érdekeltsége :)).Mivel ez egy különálló program(mind szerver és kliens oldalon) csak úgy tudta megoldani, hogy látszódjon piopawlu-n is a sok adat, hogy új radarként NET2 alá felvette az összesített adatot.(semmi köze a planeplotterhez)
-Ha lehetne szavazni én is arra szavaznék, hogy felesleges saját oldalt indítani.(lásd im65)
-A PlanePlotter egy remek program, én is használom, ha van időm.Tényleg van egy olyan funkciója, hogy képes pozíciót nem sugárzó gépeket megjeleníteni DE csak akkor, ha van elég készülék, ami veszi ua a gépnek a jeleit(legalább 3-4db kell a pontos adathoz).Ha lenne itthon elég készülék, még talán működne is, de ez a funkció fizetős csak úgy, mint maga a program.
Szerintem nem olyan rosszak az oldalak, flightradar24-en pedig már regisztráció nélkül is el lehet érni mindent, amit piopawlun, ami nem utolsó szempont.
A radarok számában nem értek egyet(persze jó dolog a redundancia, de sajnos költséges is).Inkább okosan kéne elhelyezni egy újat és talán lecserélni a régit.Gondolom az itteni készülék még a régi széria, azóta volt 2 generáció, ami nem csak méretben, hanem érzékenységben is különbözik(ha tévedek az itteni típust illetően, akkor elnézést).Valahogy meg lehetne próbálni eladni a régi készüléket és beszerezni egy használt -e/-er szériás darabot.Amúgy milyen antennát akartok a mostani helyett?
Ha mégis összedobtok pénzt egy új készülékre, akkor meg kell gondolni, hogy hova teszitek.Megfelelő elhelyezés esetén, akár 200-230nm messze is "ellát" egy ilyen kütyü.
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: im65 - 2010. Február 14. - 22:17:33
Köszönöm a pontosítást a NET2-vel kapcsolatban.
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Vimi1973 - 2010. Február 15. - 09:43:36
Hello,

Az antenna ami felszerelesre var a kovetkezo tipus :

http://www.wimo.com/cgi-bin/verteiler.pl?url=sbs-1-virtual-radar_e.html

GP-1090

A keszulek nagyon jo helyen van ( Dobogo-ko ), a hatosugara Csehorszag es Szerbia deli resze kozott volt, azonban valoban vannak sotet foltok ( Kelet, Del-Kelet ), valoszinuleg learnyekolas miatt, remeljuk az uj antenna erzekenysege ezeket is kikuszoboli.

Valamiert egyebkent most del fel rosszabb a helyzet, majd ha fel lehet jutni megnezzuk miert is..Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: joey8507262 - 2010. Február 15. - 20:38:02
Hello,

Az antenna ami felszerelesre var a kovetkezo tipus :

[url]http://www.wimo.com/cgi-bin/verteiler.pl?url=sbs-1-virtual-radar_e.html[/url]

GP-1090

A keszulek nagyon jo helyen van ( Dobogo-ko ), a hatosugara Csehorszag es Szerbia deli resze kozott volt, azonban valoban vannak sotet foltok ( Kelet, Del-Kelet ), valoszinuleg learnyekolas miatt, remeljuk az uj antenna erzekenysege ezeket is kikuszoboli.

Valamiert egyebkent most del fel rosszabb a helyzet, majd ha fel lehet jutni megnezzuk miert is..


Tudom, hogy a mostani készülék jó helyen van (jobb helyen nem is lehetne :)). Én arra céloztam ha esetleg vesztek még 1et vagy valaki más vesz, akkor jól gondolja meg, hogy hova teszi, bár még1 ilyen jó hely nem lesz szerintem.
Ha jól értem, akkor most a gyári antenna van rajta?
Olvastam külföldi fórumokon egy amerikai antennáról, néhányan istenítették http://www.dpdproductions.com/page_vhf_air.html#adsbout (http://www.dpdproductions.com/page_vhf_air.html#adsbout).Amikor nézegettem külső antennát megkérdeztem a céget, hogy tudnak-e hozzánk is postázni, azt írták a magyar postának van egy hülye méretkorlátja és nem tudnak emiatt, futárcéggel meg a szállítás és biztosítás több, mint 2szer annyi lett volna, mint maga az antenna.Árban akkor majdnem ua volt, mint a GP.Képzelem mennyit javított volna a mostani helyzeten.
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: sziszka1 - 2010. Március 01. - 18:56:39
az ilyen esetek elkerülése végett jó ha nem egy készülék van üzemben, remélem ebben egyetértetek velem!
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Sirály - 2010. Március 01. - 20:37:01
agusztusra tervezek egyet beszerezni ,Szegedi felszereléssel
csak kellene egy ismerős aki a Matávtoronnyal kapcsolatban tudna segíteni
jólenne ode felrakni,mégiscsak 100 méter magas
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: sziszka1 - 2010. Március 01. - 22:44:00
agusztusra tervezek egyet beszerezni ,Szegedi felszereléssel
csak kellene egy ismerős aki a Matávtoronnyal kapcsolatban tudna segíteni
jólenne ode felrakni,mégiscsak 100 méter magas

esetleg Magyar Telekom, de szerintem ez esélytelen!
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Sirály - 2010. Március 02. - 13:43:51
agusztusra tervezek egyet beszerezni ,Szegedi felszereléssel
csak kellene egy ismerős aki a Matávtoronnyal kapcsolatban tudna segíteni
jólenne ode felrakni,mégiscsak 100 méter magas

esetleg Magyar Telekom, de szerintem ez esélytelen!
várom az ötleteidet ,minden megoldásra vevő vagyok
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Vgyuri - 2010. Március 14. - 22:30:28
Itt is megkérdem, itt nagyobb mostanában a mozgás, talán az új SBS miatt ::)

Régen nem használtam a Piupawlu oldalt, és most nem enged be. :(

"Tagrevizió" volt? :D
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Lolliii - 2010. Március 16. - 12:13:02
Itt is megkérdem, itt nagyobb mostanában a mozgás, talán az új SBS miatt ::)

Régen nem használtam a Piupawlu oldalt, és most nem enged be. :(

"Tagrevizió" volt? :D

 3 hónap után kidob...
ha nem használod..
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: sziszka1 - 2010. április 12. - 09:06:36
Előre nem látott események miatt a projekt határozatlan ideig szünetel!
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: mig23 - 2010. április 13. - 03:50:15
Akkkkó most mi van? LHBP kakukk?  ???
A NET-2 Ferihegy környékén össze-vissza működik.  >:(
(mármint a fel, és leszállókat rálátás függvényében hol mutat, hol nem)
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: PapaZulu - 2010. április 13. - 06:36:55
LHBP kakukk?  

LHBP továbbra is működik, de csak a piopawlun látható. (Figyelmetlenül olvastad ezt a topikot...)
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: sziszka1 - 2010. április 13. - 06:41:46
ez a topic egy új készülék lehetőségével foglalkozik(ott)! Semmi köze az LHBP;LHBP2;NET2 készülékekhez!
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Erno83 - 2010. Június 28. - 07:43:35
Hali!!

Nos én már napok óta nézegetem a radart,de eddig egy árva gépet sem láttam megjelenni.Valamit én nem csinálok jól,vagy nem is tudom mi lehet a probléma..... :-\Lehet,hogy néha nem működik ez a dolog na de,hogy mindig....?
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: GRAFI - 2010. Június 28. - 07:48:51
Hali!!

Nos én már napok óta nézegetem a radart,de eddig egy árva gépet sem láttam megjelenni.Valamit én nem csinálok jól,vagy nem is tudom mi lehet a probléma..... :-\Lehet,hogy néha nem működik ez a dolog na de,hogy mindig....?


Lehet. hogy beállítottál valami olyan szűrést, aminek egy gép sem felel meg. Pl. egy konkrét tipust, vagy FL-t mutat a radar, de azon ott nem közlekedik épp senki.
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: PapaZulu - 2010. Június 28. - 07:54:39
eddig egy árva gépet sem láttam megjelenni

Melyik oldalt nézed, és milyen böngészővel?
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Erno83 - 2010. Június 28. - 09:17:54
A Piupawlun regisztráltam,Mozilla böngészőt használok.Nem hiszem,hogy beállítottam volna valamilyen szűrést.
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: b21 - 2010. Június 28. - 09:28:49
Lehet, hogy nem állítottad be a területet.
Próbáld meg kicsinyíteni a Földet, és keresd meg a négyzet sarkait úgy, hogy Magyarország is menne legyen. Lehet, hogy ez a gond.
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Erno83 - 2010. Június 28. - 09:50:02
Hát nem tudom mit csináljak,kipróbáltam mindent,azt hiszem feladom.Nincs esetleg más radar is amit érdemes lenne kipróbálni?
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: b21 - 2010. Június 28. - 10:06:15
Ne add fel, más talán tud segíteni!
A flightradar24.com-ot érdemes nézegetned, amig az oldal rendesen össze jön.
Lehet, hogy valami miatt nem frissül a radar.piplawlu? Havonta adatbázist frissít.
Együtt van nyitva az IE és a FF? Ez is okozhat galibát.
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Erno83 - 2010. Június 28. - 10:07:47
Köszi a segítséget,akkor kísérletezek tovább hátha összejön valami.
Üdv!
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Erno83 - 2010. Június 28. - 10:36:57
A flightradar24 kitűnően működik,köszönöm a tippet ;D.Sikerült is két gépet megnéznem.Már csak egy komolyabb távcsövet kell beújítanom és minden szuper lesz.
Hali!!
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: b21 - 2010. Június 28. - 11:04:06
 ;)
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Erno83 - 2010. Június 28. - 15:22:09
Ja,és még egy kérdés...A gépek mellé ad egy számot,gondolom járatszám(pl.:BAW876).Nos ezekről,hogyan tudom meg,hogy milyen gépről is van szó?Beírtam a keresőbe ezeket a számokat,a legtöbb esetben ki is derült,hogy melyik járatról van szó,de nincs egy oldal ahol ennek utána lehetne nézni pontosabban?
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: GRAFI - 2010. Június 28. - 15:37:15
Ja,és még egy kérdés...A gépek mellé ad egy számot,gondolom járatszám(pl.:BAW876).Nos ezekről,hogyan tudom meg,hogy milyen gépről is van szó?Beírtam a keresőbe ezeket a számokat,a legtöbb esetben ki is derült,hogy melyik járatról van szó,de nincs egy oldal ahol ennek utána lehetne nézni pontosabban?

Ha a flightradar24-en nézed, ott a gépre rákattintva oldalt kiír egy csomó infót. pl. hívójel, magasság, sebesség, irány, géptipus.....
Cím: Re: Új SBS projekt
Írta: Erno83 - 2010. Június 29. - 07:40:04
Köszönöm,nagyon sokat segítettél!Az a kis ablak nekem valamiért zárva volt és azért nem láttam az adatokat.Mondtam,hogy kezdő vagyok :D
Még egyszer köszi!

Üdv!